V okviru projektov MOL ČS Črnuče je bila 20.5. in 21.5.2017, izvedena Črnuška regata 2017 v organizaciji Zveze športnih društev Črnuče in Športnega društva jadralni klub Kermar na Zbiljskem jezeru na Zbiljah. V goste so prišli mladi jadralci iz jadralnega kluba Čupa iz Sesljana v Tržaškem Primorja. Regatno polje je bilo v obliko trikotnika in so ga postavili z gumijastim čolnom in še enim na vesla pred regato člani JK Kermar. Turistično društvo Zbilje nam je v uporabo predalo lesen splav na katerem je regatni odbor vodil regato.
  
V soboto nam je vreme krojilo pogoje za jadranje na Zbiljah. Vedeli smo, da bo vremenska napoved slaba, vendar so se kljub temu ob 12. uri pognali s starta po 5 min dolgi startni proceduri. Začetek je bil obetaven, vendar le do boje proti vetru, kjer je veter komaj kaj pihal, ulil se je pa še dež. Kljub nalivu nam je uspelo izpeljati en plov. Osem jadralcev na optimistih in dve posadki v dvojcu na jadrnicah tipa L'equipe so uspešno prejadrali polje.  V nadaljevanju je na žalost nato celo popoldne deževalo, zato so jadralci pospravili svoje jadrnice za ta dan. Na večerni pogostitvi in zabavi so otroci polni energije zabavali in družili ter komaj čakali nedeljo in lepše vreme za drugi del regate.
V nedeljo sta bila nato izpeljana dva regularna plova, tretji plov pa smo morali zaradi pomanjkanja vetra razveljavljen med samo tekmo. Na žalost se proti naravi ne da.
 
Zahvaljujemo se MOL in ČS Črnuče za podporo pri izvedbi projekta, TD Zbilje za prostor in infrastrukturo in Holdingu Savske Elektrarne HE Medvode, da so "napolnili" zbiljsko jezero. Posebna zahvala pa gre tudi našim podpornikom, distributerju kave in čajev Hornig podjetju Frankstahl d.o.o. in vsem zvestim članom kluba ŠD JK Kermar, ki so pomagali pri izvedbi regate in še posebej Juriju in družini, da je poskrbel, da so lahko pri njih prespali vsi otroci.
 
Zmagovalcu v absolutni kategoriji Optimist Tristanu Garrossiju, staremu 9 let,  smo podelili prehodni pokal, zato upamo, da ga bo prišel branit tudi drugo leto na 4. Črnuško regato ter da bo ob tem imel še večje število izzivalcev.
 
V terminih 3.7. - 7.7.2017 in 28.8. - 1.9.2017 bomo na Zbiljah organizirali Šolo jadranja. Informacije najdete na spletni strani ŠD JK Kermar: https://jadralniklubkermar.wixsite.com/sdjkkermar.
Vpisujemo otroke od 6. leta dalje v proces redne vadbe ob vikendih na Zbiljah ali na morju. Program najdete na spletnih straneh društva.
 
Boštjan Rupnik 

Prijava na e-obveščanje

Obveščali vas bomo o novicah, dogodkih, prejeli boste tudi elektronsko izdajo glasila Črnuče četrtna skupnost. Prijavi se
Produkcija INSTYLE.si