Prijateljstvo prebivalcev  črnuške četrtne skupnosti in menda najbolj slovenske vasi  tržaškega Primorja, Križa pri Trstu, traja zdaj že celo desetletje. Letos so nas v soboto, 27. oktobra 2018 obiskali Križani in nam prinesli prekrasen glasbeni večer, ki se ga bomo z veseljem spominjali.

Glasbeno-gledališki abonma ljubljanske ljubiteljske kulture, je v veliko dobrobit vsem meščanom in meščankam, ki težje dostopajo do kulturnih dvoran v središču mesta. Publika bo v dvoranah Črnuč, Šentvida in Zaloga dobila abonmajski program, v katerem bo pet kulturnih dogodkov. Vpisi v abonma trajajo do 20. novembra 2018 pri blagajni Šentjakobskega gledališča, Krekov trg 2, vsak delovnik od 17. do 18 ure in v prostorih uprave, Vodnikov trg 5, od 9. do 13. ure. Cena abonmaja je 25 evrov.
Termini in lokacije predstav ter dodatne informacije o vsebini samih predstav najdete v priponkah.
Priloga!
Spoštovane Črnučanke in Črnučani,
v naslednjih dneh se bodo pričela predvidena  sanacijska dela za ureditev Črnušnice v območju pod novo šolo v Črnučah. Dela bo izvajal koncesionar Hidrotehnika d.d. po projektu EHO projekt d.o.o.
Osnovni predvideni odsek del bo v dolžini cca 250m in na terenu, ki predstavlja traso od zaključka stare regulacije dolvodno od šole, pa do travnika gorvodno od betonske peš brvi. Za tak obseg so tudi zagotovljena finančna sredstva, si pa prizadevamo, da bi se projekt nadaljeval v drugo fazo (gorvodno), saj se erozijska problematika nadaljuje tudi višje.

Ta vikend je črnuška članska ekipa OK ČRNUČE z zmago 3:2 v Novem mestu uspešno zaključila svojo debitantsko sezono v 1. državni odbojkarski ligi.
Za našo člansko ekipo je zelo uspešna sezona 2017-18, kjer so se naši fantje enakovredno kosali, domala proti vsem najboljšim ekipam v Sloveniji. Obstanek v prvi ligi so si fantje zagotovili že tri kroge pred koncem prvenstva in tako sproščeno dočakali konec krstne sezone v 1.DOL, kjer so na koncu zasedli odlično 8. mesto v Sloveniji.
Predvsem pa veseli dejstvo, da so se letos v naši članski ekipi OK Črnuče zelo Izkazali tudi nekateri mlajši črnuški odbojkarji, ki so svoj debi v 1.DOL podkrepili še z osvojenim naslovom mladinskega državnega prvaka Slovenije. Skratka za prihodnost črnuške članske ekipe in na sploh odbojke na Črnučah se ni za bati.
Istočasno pa že sedaj z veseljem najavljamo, da bomo lahko črnuške odbojkarje že v naslednji sezoni spremljali in zanje tudi skupaj navijali v novi športni dvorani v Črnučah.
 
ČESTITAMO
avtor: ŠD Fitt Črnuče
več informacij na:   www.drustvo-crnuce.si   oz. FB straniOK Črnuče Odbojkarska šola ACH zmajček

 
V preteklem letu je Mestna občina Ljubljana prvič organizirala akcijo Naj blok v Ljubljani, ki je bila izjemno uspešna. Z akcijo se bo nadaljevalo tudi letos, saj želimo še naprej spodbujati vse stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da po svojih možnostih vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja.

Prijava na e-obveščanje

Obveščali vas bomo o novicah, dogodkih, prejeli boste tudi elektronsko izdajo glasila Črnuče četrtna skupnost. Prijavi se
Produkcija INSTYLE.si